Een vuurtafel is de meest recente trend als het gaat om het inrichten van een tuin op een leuke en comfortabele manier. Ook zorgt de vuurtafel voor volop sfeer tijdens heerlijk borrelen. De combinatie vuur en tafel klinkt je misschien in eerste instantie gevaarlijk in de oren. Daarom is het goed om hier wat meer kennis voer op te doen. Wat kan je bijvoorbeeld doen met een vuurtafel? Hoe werkt het? Wat zijn de voordelen ervan? Als je er één wilt aanschaffen, welke moet je dan kiezen? Deze informatie kan je daarbij helpen. Dit maakt het een flink stuk gemakkelijker om de juiste keuze te maken. Maak hier dus gebruik van.

Hoe werkt een vuurtafel?

Een vuurtafel is eigenlijk precies wat de naam zegt, een tafel met vuur. In de meeste gevallen is het zo dat de tafel werkt op gas. Er zit een brander in de uitsparingen die in het blad van de tafel zijn gemaakt. Dat is over het algemeen een brander die op gas werkt. Deze kan dus worden opengedraaid en aangestoken. Zo kan het vuur gaan branden. Het voordeel is dan dus dat dit vuur ook tot op bepaalde hoogte kan worden ingesteld. Dit zorgt ervoor dat het precies op een behaaglijke stand komt te staan. Zo kunnen andere vormen van verwarming worden uitgeschakeld.

Verwarming

Een belangrijke factor die meespeelt bij de keuze voor een vuurtafel is de behaaglijkheid. Het is immers zo dat deze zorgt voor verwarming. Vergelijk dit eens met een vuurkorf of een terrasverwarmer. Hoewel deze vormen van verwarming wel tot op bepaalde hoogte werken is het probleem vaak dat ze te ver weg staan om er echt iets van te voelen. Wanneer een vuurkorf dan toch in het midden wordt gezet, dan gaat dit ten koste van de tafel. Bovendien is het lastig om de vlammen te managen. Dit is anders in het geval van een vuurtafel. Daarmee kan dit wel.

Een vuurtafel voor sfeer

Vuur zorgt, mits goed gebruikt, bijna als vanzelf voor sfeer. Dit is dus ook een belangrijke factor bij het kiezen van een vuurtafel. Je zoekt dan een model dat past bij de tuin en de manier waarop je hem wilt gebruiken. Je wilt dan vooral de sfeer in huis verhogen ermee. Dat is dan ook goed te verzorgen. Hierin speelt bijvoorbeeld de verstelbaarheid van de vlammen een grote rol. Hoe beter je dit in de hand hebt, hoe hoger je de sfeer kunt krijgen. Zo zorg je dus voor heel veel hele gezellige avonden in de tuin.

Een model kiezen

Wanneer je een vuurtafel gaat kiezen, dan zal je dus eerst op een rijtje moeten zetten welke wensen je hebt. Is het praktische gebruik van belang? Of moet de tafel vooral verwarmen? Of is de warmte juist niet zo belangrijk en is de sfeerverhogende werking het belangrijkste element? Zet voor jezelf op een rij in welke volgorde dit voor jou geldt en pas daar de keuze voor een bepaald model op aan. Hoe beter je dit voor jezelf bepaalt, hoe beter de tafel bij je zal passen. Dit is belangrijk, want zo zorg je dat je er zo lang als mogelijk plezier van hebt.

Lekker loungen

Voor wie is een vuurtafel nu eigenlijk geschikt? Het is natuurlijk wel van belang dat je graag lang buiten bent. Dit geldt niet alleen op lekkere dagen zelf, maar zeker ook voor de totale periode. Je bent niet alleen een paar dagen in de zomervakantie buiten te vinden, maar je bent ook in de lente en de herfst en het liefst zelfs in de herfst buiten te vinden. Juist dan is de tafel namelijk op zijn best. Wanneer het wat vroeger gaat schemeren en net iets eerder koel wordt, dan kan je het maximale uit de tafel halen. Maak hier gebruik van.

Vraag advies

Een advies die ik je meteen al kan geven is dat je op internet een hoop informatie en specificaties van verschillende vuurtafels kunt vinden, heb je er al één op het oog? Houd deze dan goed in de gaten want voordat je het weet is er een vuurtafel aanbieding. Aan de hand van de informatie kan je in grote lijnen bepalen wat je voor vuurtafel moet hebben. Ben je echter nog altijd niet geheel zeker van de keuze die je moet maken, dan is het natuurlijk altijd verstandig om advies te vragen. Dit is heel gemakkelijk te doen bij experts die zich al langere tijd met de verkoop van vuurtafels bezighouden. Je kunt daarbij vooral ook veel profijt hebben van het maken van een goede voorstelling van je tuin. De tafel moet immers vooral ook bij de rest van het tuininterieur passen. De adviezen kunnen je helpen de juiste keuze te maken.

Categories: Gezellig

0 thoughts on “De vele kanten van de vuurtafel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts

Diner

Een 21 diner – Hoe, Wat en Waar?

Ik zal eerlijk bekennen dat ik geen idee had wat een ‘21 diner’ nou eigenlijk betekende toen onze dochter er een poosje terug voor het eerst over begon. Ik dacht dat het weer een of Read more...