Hartige kip met pasta en verse peterselie, pittige kappertjes en een heerlijke witte wijn saus.

Kenmerken:

Voorbereiding: 0:25
Kooktijd: 0:05
Totaal: 0:30
Personen: 4
Niveau: gemiddeld

 

Ingrediënten:

  • 200 gram spaghetti
  • Peterselie
  • 1 citroen
  • 1 pond gebraden kippenborst
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • Kappertjes
  • Rode peper
  • Droge witte wijn

 

1.Bereidingswijze

Kook de gekozen pasta aan de hand van de verpakkingsaanwijzingen. Op het moment dat je pasta goed gekookt is, giet je deze over in een nieuwe of dezelfde lege pan. Pak een half kopje kokend water en vermeng deze met citroensap, -schil en peterselie. Giet deze in de pand bij de gekookte pasta en zet hem op laag vuur.

 

2. ondertussen

Snij de gebraden kip in grove repen van 2 cm dik en bestrooi ze met een eetlepel zout en peper. Smeer de stukken kip lekker in de olijfolie en verwarm ze een kleine twee minuten in de oven.

 

3. Bak en marineer de kip goed door

Neem de gebraden kippenstukken en bak deze één minuut en voeg daarbij de kappertjes, knoflook en rode pepers toe. Pak een scheutje witte wijn en schenk deze over de kip.

 

4. Severen

Pak de borden en giet daar sierlijk in over. Verstrooi je laatste beetje peterselie over de pasta en plaats de stukken kip met knoflook en kappertjes sierlijk over de pasta.

 

Eetsmakelijk!

 

 

 

Categories: Recept

0 thoughts on “Pasta chicken piccata”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts

Diner

Een 21 diner – Hoe, Wat en Waar?

Ik zal eerlijk bekennen dat ik geen idee had wat een ‘21 diner’ nou eigenlijk betekende toen onze dochter er een poosje terug voor het eerst over begon. Ik dacht dat het weer een of Read more...

Recept

Kip karmeliet

De Bier kip: onorthodox maar de moeite waar. Kenmerken: Voorbereiding: 0:30 Kooktijd: 3:00 Totaal: 4:00 Personen: 4 Niveau: gemiddeld Ingrediënten: Boter Twee eetlepels knoflook zout Zout Peper Flesje tripel karmeliet Braadkip 1.Bereidingswijze Doe de barbecue Read more...