De hanglamp wordt vaak geassocieerd met de klassieke lamp. Dit maakt ook dat veel mensen denken dat dit type lamp misschien wel niet zo goed bij hun moderne inrichting zal passen. Dit is echter lang niet altijd juist. De hanglamp is er namelijk in zeer veel variaties. Dit betekent dus ook dat hij niet alleen geschikt is om te gebruiken in een meer klassieke inrichting, maar dat er ook allerlei andere mogelijkheden zijn om de lamp op een goede manier in de kamer te laten passen. Je moet er alleen wel een beetje oog voor hebben om dit te herkennen.

De plek
In de eerste plaats is het belangrijk om goed na te denken over de plek van de hanglamp in huis. Deze zal over het algemeen boven de eettafel komen te hangen. Dit is immers de plek waar vaak voldoende licht nodig zal zijn en waar niet direct goede ruimte is voor andere mogelijkheden. De lamp moet niet alleen dienstdoen tijdens het eten, maar zeker ook in de periode daarna, wanneer je bijvoorbeeld gezinsgesprekken houdt over de belevenissen van die dag. Dit betekent dus ook dat de hanglamp een bepaald soort licht moet uitstralen. Dit zijn zaken om rekening mee te houden.

De vormgeving
Wanneer vervolgens naar de lamp gezocht wordt, dan zal de vormgeving ervan een belangrijke rol spelen. De retrolook is bijvoorbeeld erg populair. Dit is bijvoorbeeld één lamp die recht naar beneden hangt met een mooie kap eromheen. Deze kan in een landelijke inrichting passen, in een meer klassieke inrichting, maar kan ook zijn plek hebben in een meer industriële inrichting. Soms wordt bijvoorbeeld gekozen om de kap te verwijderen en slechts het frame te gebruiken. Dit kunnen allemaal opties zijn die je kunt overwegen wanneer je voor een hanglamp kiest. De klassieke modellen worden nog altijd ook gemaakt.

De functie
Het is ook belangrijk om na te denken over de functie van de lamp. Denk er bijvoorbeeld eens over na of er werk wordt gedaan aan de tafel. Wie bijvoorbeeld ’s avonds veel schrijft of achter de laptop zit, heeft behoefte aan voldoende verlichting. Een hanglamp die bestaat uit meerdere delen kan dan weleens een mooie oplossing zijn. Dit geldt ook wanneer je bijvoorbeeld een groot gezin hebt of vaak mensen te eten krijgt. Je kiest dan bijvoorbeeld voor drie hangende lampen naast elkaar. Zo is het geheel goed verlicht en heeft iedereen een fijne avond vol plezier en lekker eten.

De industriële hanglamp
Dat de hanglamp weer populairder aan het worden is, is mede te danken aan de opkomst van de industriële look. De hanglamp blijkt hier perfect in te passen. Zeker wanneer het hanglampen betreft die specifiek voor deze inrichting zijn gemaakt. Het gaat dan om lampen die van ruwe materialen zijn gemaakt en die een wat grove en rauwe uitstraling hebben. Deze zijn in veel verschillende vormen te krijgen. Vaak zijn ze ook erg exclusief omdat ze uit kleine meubelmakerijen komen die slechts beperkte oplages maken. Soms zijn er echter ook modellen die wat groter in aantal zijn.

De koperen hanglamp
Een ander model dat het al flinke tijd goed doet is de koperen hanglamp. Koper is steeds meer een trend aan het worden op allerlei vlakken en ook de hanglamp valt hieronder. Een variant die bijvoorbeeld erg populair is, is die met de grote koperen bol. Dit is dan de lampenkap. Toch hoeven deze lampen niet geheel van koper te zijn. Onder deze trend vallen bijvoorbeeld ook lampen die slechts voor een deel van koper zijn. Deze subtiele tinten maken dan dat hij precies past in de inrichting waar veel koper in terugkomt. Denk bijvoorbeeld aan een koperen fitting.

Moderne varianten
Omdat de hanglamp zo populair is kan je er natuurlijk ook allerlei moderne varianten van vinden. Deze zijn bijvoorbeeld bij de grote meubelketens te krijgen. Die kunnen dan bijvoorbeeld in een Scandinavisch interieur passen. Ook passen ze bij een moderne, strakke en minimalistische inrichting. De hanglampen zijn dan simpel en strak vormgegeven en doen precies datgene wat je ervan wenst, bijvoorbeeld de eettafel verlichten. Deze lampen zullen altijd ook populair blijven en op een bepaalde manier in elk assortiment terugkomen. Je kunt hier ook veel inspiratie over opdoen door bijvoorbeeld in interieurbladen te kijken.

De hanglamp
Wie voor een hanglamp kiest kan door al deze verschillende opties dus alle kanten op. Er zijn bijvoorbeeld ook lampen die in meerdere inrichtingen een plek kunnen hebben. Dit kan erg interessant zijn wanneer je iemand bent die regelmatig van interieur wil veranderen. Je kunt dan een lamp kopen die je opnieuw kunt gebruiken wanneer je besluit andere delen van je woonkamer te veranderen. Je kunt de lamp zelfs al basis gebruiken waarvan uit je gaat werken aan de nieuwe vormgeving van de ruimte. Denk hierbij dan wel aan dezelfde zaken die ook golden toen je de lamp in eerste instantie kocht.

Passen hanglampen niet bij jouw inrichting?
Bekijk dan eens de vele mogelijkheden voor andere soorten lampen, je kunt namelijk met vloerlampen ook een fijne sfeer creëren. Kijk voor inspiratie maar eens naar deze fantastische vloerlampen.

Categories: Restaurant

0 thoughts on “Hanglampen voor sfeer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts

Restaurant

Lekker buiten de deur eten

Uit eten gaan is een luxe die de meesten zich zo nu en dan wel kunnen veroorloven. Maar als je gaat, dan wil je natuurlijk wel dat het direct goed is. Je wilt er natuurlijk Read more...

Restaurant

Laat je gasten zich thuis voelen

Gasten moeten zich thuis voelen in een restaurant. Het is dan ook zeer belangrijk dat dit op de juiste wijze wordt aangekleed. Hoe sfeervoller het is ingericht, hoe beter dat voor de succesratio is. Dit Read more...