Gasten moeten zich thuis voelen in een restaurant. Het is dan ook zeer belangrijk dat dit op de juiste wijze wordt aangekleed. Hoe sfeervoller het is ingericht, hoe beter dat voor de succesratio is. Dit betekent dus ook dat je niets aan het toeval mag overlaten. Elk detail kan immers van groot belang zijn. Je kunt hier dan ook best wel wat hulp bij gebruiken. Je weet misschien wel heel veel, maar het kan altijd nog beter. Daarom zijn er een aantal tips waaraan je je kunt houden die je mogelijk meer succes kunnen helpen behalen.

 

De materialen

Bedenk je goed welke sfeer er bij jouw keuken past. Wanneer je een hele moderne keuken gaat bieden, dan heb je er natuurlijk niets aan als je voor een hele traditionele aankleding kiest. Je moet dan wel iets kiezen wat goed bij de huidige tijd past. Dat kan dan bijvoorbeeld een industriële look zijn, maar je kunt bijvoorbeeld ook een sterke voorkeur hebben voor natuurlijke materialen. Dit is namelijk bepalend voor het soort publiek dat je zal trekken naar jouw restaurant. Elke doelgroep heeft zo zijn eigen inrichting waar hij zich bij thuis voelt. Zelfs wanneer de menukaart exact gelijk is.

 

Decoraties aanbrengen

Wat geldt voor de materialen die je gebruikt, geldt natuurlijk net zo goed voor de decoraties die je gebruikt. Om de industriële look nogmaals te gebruiken in dit voorbeeld. Wanneer het over decoraties gaat, dan moeten deze natuurlijk dezelfde sfeer uitademen. Wanneer ze dit niet doen, of je kunt niets vinden, dan is het ook heel goed mogelijk om de decoraties te beperken. In veel andere inrichtingen is dit echter geen optie. Zeker wanneer je een meer gezellige huiselijke sfeer wenst neer te zetten is een goed gevoel voor decoraties zeer belangrijk. Hiermee kan je namelijk de echte sfeer neerzetten.

Persoonlijk maken

Wat vooral ook belangrijk is, is dat je het niet vergeet persoonlijk te maken. Wanneer je een aankleding voor jouw gelegenheid moet kiezen, dan is het goed om dicht bij jezelf te blijven. Hiermee zorg je namelijk dat de sfeer ook als echt overkomt. Wanneer je immers in een omgeving werkt die niet de jouwe is, dan zal dit zijn weerslag hebben op het gevoel dat er in de zaak zal hangen. Dit kan je simpel voorkomen door niets te kiezen of te doen wat je voor jezelf ook niet zou doen. Wie deze simpele stelregel volgt kan eigenlijk niet de fout ingaan.

 

Binnen en buiten

Vergeet ook niet om zowel binnen als buiten in het decoreren te betrekken. Het is immers zeer belangrijk dat de gehele oppervlakte een geheel vormt. Dit betekent dat je dus ook de terrassen in je ideeën moet meenemen. Daarnaast zijn ook ruimtes binnen belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de ontvangstruimte of aan de toiletten. Deze moeten eigenlijk dezelfde sfeer als de rest van de gelegenheid uitademen. Het is dus goed om hier vanaf het eerste moment aandacht aan te schenken. Zo zorg je voor een geheel en is de kans klein dat er geen samenhang in het geheel te herkennen valt.

Het voorwerk doen

Het is belangrijk om al in een zo vroeg mogelijk stadium over de aankleding van het restaurant na te gaan denken. Dit doe je door al heel snel met het voorwerk te beginnen. Bijvoorbeeld door een moodboard samen te stellen. Dit dient als inspiratiebron voor wat je uiteindelijk gaat creëren. Er is op een moodboard dan ook ruimte voor alle soorten ideeën. Alles wat je mooi vindt moet hier een plek kunnen krijgen. Wanneer e dan daadwerkelijk aan de inricht kunt beginnen, dan heb je direct een heel plan klaar waaruit je kunt putten voor de inrichting van jouw zaak.

Samenvattend

Wanneer je een inrichting voor een restaurant gaat samenstellen, dan is het belangrijk om volgens een aantal vaste stelregels te werken. Begin met goed voorwerk door bijvoorbeeld een moodboard samen te stellen, wat helpt is om even een aantal websites te bekijken die diversen woonaccessoires verkopen en even goed door de verschillende producten zoals bijvoorbeeld sierkussends, plaids, servies of tafellinnen heen loopt. Dit dient als inspiratiebron. Kies een inrichting die bij de keuken past. Wanneer je modern voedsel serveert heeft een traditionele uitstraling een averechts effect. Kies de materialen, kleuren en decoraties hierbij zorgvuldig uit. Zorg bovendien dat er samenhang in het geheel is. Daarnaast is het belangrijk om dichtbij jezelf te blijven. Daarmee maak je het geheel geloofwaardiger en heb je een grotere kans van slagen met je nieuwe inrichting.

Categories: Restaurant

0 thoughts on “Laat je gasten zich thuis voelen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts

Restaurant

Lekker buiten de deur eten

Uit eten gaan is een luxe die de meesten zich zo nu en dan wel kunnen veroorloven. Maar als je gaat, dan wil je natuurlijk wel dat het direct goed is. Je wilt er natuurlijk Read more...

Restaurant

Hanglampen voor sfeer

De hanglamp wordt vaak geassocieerd met de klassieke lamp. Dit maakt ook dat veel mensen denken dat dit type lamp misschien wel niet zo goed bij hun moderne inrichting zal passen. Dit is echter lang Read more...