De huizenmarkt is op het moment een complete chaos. Iedereen verkoopt massaal zijn of haar huis en iedereen lijkt wel op zoek te zijn naar een huis. Op het moment dat je je huis verkoopt is het natuurlijk hartstikke fijn als je binnen korte tijd je huis verkocht hebt. De laatste tijd wordt er zelfs meer geboden dan de vraagprijs! Maar dan komt het volgende probleem, vind je ook binnen korte tijd een nieuw huis? Dit was mijn probleem de afgelopen tijd. In deze blog vertel ik je meer over mijn persoonlijke situatie over verhuizen naar Amsterdam. En natuurlijk over de super goede hulp die ik heb gekregen van een aankoopmakelaar in Amsterdam!

De beslissing om te verhuizen naar Amsterdam

Ik woon al enige tijd samen met mijn partner in Delft en beide maken we regelmatig uitstapjes naar Amsterdam. We shoppen er regelmatig maar ook voor een gezellig avondje uit gaan we meestal naar Amsterdam. Ook wonen veel vrienden van ons in deze gezellige stad. Als we door Amsterdam wandelen gaat onze gespreksstof vaak over hoe leuk het wel niet zou zijn om hier te wonen. We hebben wel eens via Funda gekeken naar huizen in Amsterdam, maar destijds was er weinig aanbod wat paste bij onze wensen. Toen hebben we onze droom op een lager pitje gezet. Daarbij hebben we beide een goede baan in Zuid-Holland en hebben we hier onze vaste routine. Een halfjaar geleden was ik het zat. Ik wilde zo graag verhuizen naar Amsterdam en ons settelen in een nieuwe omgeving. Ik zat echt in een sleur en hier moest ik uit komen. Opnieuw ben ik gaan kijken naar huizen in Amsterdam en heb ik gesolliciteerd naar een aantal banen, waarvan ik dacht dat ik nooit uitgenodigd zou worden voor een sollicitatiegesprek. Via een sollicitatie op indeed werd ik een dag later gebeld. Met de vraag of ik wilde langskomen en dat ze veel interesse hadden in mijn profiel.

Aankoopmakelaar in Amsterdam overhandigt sleutels

Ik was hartstikke blij maar ik had nog niks tegen mijn partner gezegd over het feit dat ik gesolliciteerd had naar bepaalde functies. Ik besloot om nog even niks te zeggen en eerst de sollicitatie aan te kijken. Om een lang verhaal kort te maken: ik kreeg een vast contract aangeboden en meer salaris als bij mijn huidige werkgever. Vol enthousiasme vertelde ik dit aan mijn partner. Onze droom leek werkelijkheid te worden toen hij vertelde dat hij via een collega een aankoopmakelaar had gesproken die vooral actief was in Amsterdam. Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen. Uiteindelijk zijn we de uitdaging aangegaan: opzoek naar een huis in het centrum van Amsterdam. Ons huis in Delft was binnen drie weken verkocht onder voorbehoud, totdat wij een huis zouden vinden in Amsterdam. Wij zijn van mening dat het zelfstandig niet had gelukt. Wij adviseren iedereen dan ook om een Aankoopmakelaar in Amsterdam in te schakelen wanneer je hier naartoe wilt verhuizen! We zijn nu druk aan het verbouwen en zijn hartstikke gelukkig met onze keuze.

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Het inschakelen van een aankoopmakelaar kan in veel gevallen zeer relevant zijn. Een aankoopmakelaar is een expert op het gebied van een huis kopen. Een aankoopmakelaar heeft veel ervaring en kennis maar is emotioneel ook niet beïnvloedbaar. Een aankoopmakelaar kijkt constant zakelijk naar de woning en laat zich dus niet leiden door eventuele emoties die jij kunt voelen bij een woning. Ook worden vaak dingen ontdekt die jij misschien niet hebt gezien en helpt een aankoopmakelaar bij het maken van een juiste rationele keuze. Ook een fijne bijkomstigheid is dat een aankoopmakelaar alle administratieve en juridische werkzaamheden uit handen neemt!

De voordelen van een aankoopmakelaar

Zojuist heb ik verteld waarom een aankoopmakelaar ingeschakeld kan worden. Hieronder vertel ik je graag de voordelen hiervan!

 • Kennis over het koopproces
  Een aankoopmakelaar is een expert, kent het proces en ziet de trucjes van de verkoopmakelaar.
 • Veel tijdwinst
  Een aankoopmakelaar is deskundig en regelt veel werk voor jou. Dit scheelt je dus onwijs veel tijd en rompslomp.
 • Taxatierapport en bouwkundige controle
  Dit zit meestal bij de dienst inbegrepen. Altijd handig en zeer relevant als er bijvoorbeeld verborgen gebreken aanwezig zijn in het huis.
 • Krijg meer van de koopprijs af
  Een aankoopmakelaar krijgt meestal meer van de prijs af als een particulier. Uiteindelijk verdient een aankoopmakelaar zich terug.

Wil jij binnenkort verhuizen?

Als je binnenkort gaat verhuizen hoop ik dat je iets hebt gehad aan mijn verhaal. Zoals je weet heb ik persoonlijk veel baat gehad bij het inschakelen van een aankoopmakelaar. Vooral in Amsterdam zijn de huizenprijzen momenteel weer fors aan het stijgen en tevens erg gewild. Ik ben dus super tevreden en blij met de gemaakte keuze! Wil jij liever je geld aan de inboedel van je nieuwe huis besteden? Dan kan je natuurlijk ook zonder aankoopmakelaar op huizenjacht gaan. Lees je dan goed in en besteed er veel aandacht aan. Het kopen van een huis vraagt veel aandacht. In ieder geval heel veel plezier tijdens deze spannende periode!


0 thoughts on “Eindelijk een huis, dankzij een goede Aankoopmakelaar in Amsterdam!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts

Diner

Een 21 diner – Hoe, Wat en Waar?

Ik zal eerlijk bekennen dat ik geen idee had wat een ‘21 diner’ nou eigenlijk betekende toen onze dochter er een poosje terug voor het eerst over begon. Ik dacht dat het weer een of Read more...